duminică, 4 martie 2012

Cornel Fugaciu - Clepsidra cu lumini

   Volumul de poeme in stil haiku al mediesanului Cornel Fugaciu, "Clepsidra cu lumini", este o carte ce poate fi descrisa in multe feluri si nu te poti hotari cum sa o faci. Este intrebare si raspuns trecut prin anotimpuri. Este "Ca un fluture: esarfa de mireasa - din floare-n floare","Pescarus in zbor, valuri si alte valuri, panze pe catarg", "E liniste-n cer. Pe apa din fantana - nor in oglinda", "Aceeasi umbra printre razele lunii. Fara cuvinte."
    Citind ultima fila am inchis cartea si am asezat-o cu grija in fata mea. Tac. Langa ea este aparatul de fotografiat. Imi vine sa o fotografiez pentru postare. Ma uit la aparatul foto. Renunt. As strica o imagine cu aceasta saraca unealta.

Un comentariu:

  1. Il cunosc pe domnul Fugaciu de prin anii 80 de cind era stagiar la noi in intrepridere,un om foarte calculat si foarte bun in exprimari literare si nunumai.Poate ne amintim de el pe vremea cind era la Nuva ,la Clubul Tineretului ,la Sala Polivalenta si altele ,un om umblat si tocmai de aceea stie foarte multe pe care ii place sa ni le impartaseasca si noua.

    RăspundețiȘtergere